Ailenizin Ajandası : Tıpış Tıpış Zamanlar

Bir süre önce benimle iletişime geçtiler. “0 km. bızdıklar” ın hedef kitlelerine ulaşan bir blog olduğunu düşündüklerinden olsa gerek, bana bir ajanda örneği yollamak istemişlerdi.

Ve işte karşımda!

Biliyorsunuz, “0 km. bızdıklar” da yer ver verdiğim kitap, CD, film ya da her neden bahsediyorsam, hepsi içtenlikle beğendiklerim oluyor. Bir şey beni o kadar etkiliyor ya da o kadar faydalanıyorum ki sizlerle paylaşmadan rahat edemiyorum.

Elime “Tıpış Tıpış Zamanlar” ulaşınca tereddütte kaldım açıkcası. Fakat sayfalarını çevirdikçe çok da pratik olduğunu gördüm. Bu nedenle sizlere kısaca bu ürünü anlatacağım:

Ürün, özellikle yeni bebeği olmuş ya da olacak anne-baba adaylarına hitap ediyor. Çok şirin bir görüntüsü var.  Hem de mor kapağı var!!! (Maya’nın diyeceği gibi “En sevdiğim!” :))

İlk sayfalarında ilginç bazı bilgiler var. Mesela, “Ortalama 300,000,000 spermden sadece 200 tanesi yumurta kanalına ulaşabiliyor, bunlardan büyük çoğunlukla biri “bebeğiniz” oluyor.” gibi bir başlıkla doğum ve bebek ile ilgili minik bilgiler aktarılmış. (Bebeğin bir mucize olmasının nedeni bu herhalde!!!)

İlerleyen sayfalarda kişisel bilgilerinizi (gerek ebeveynlerin, gerekse bebeğinizin) yazabileceğiniz bölümler var. Buna ek olarak on maddelik “Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi” ne yer verilmiş. İlginç bir bilgi bu bence. Açıkcası bu beyannameyi ilk defa okudum.

Sonraki sayfaları biraz genel ajanda kıvamında, önemli günler, telefonlar gibi bilgileri içeriyor.

Ardından “Hamilelikte Yapılması Gereken Testler” bölümü var ki her ne kadar bunu zaten doktorunuzla kontrol etseniz de en baştan hepsini görüyor olmak adına önemli olduğunu düşünüyorum.

Anneler için ajanda

Ve sıra geliyor bebeğiniz ile ilgili bölümlere. “Yenidoğan Tarama Testleri”, “Bebek Gelişim Tabloları”, “Aşı Takvimi”, “Bebeğiniz ve Sizin İçin Püf Noktalar”, “Tıpış Tıpış Menü”, “Doğum Hediyeleri” (Bu bence çok faydalı, kimden ne hediye geldiğini kayıt edip, teşekkür kartlarınızı buna göre yazabilirsiniz. Teşekkür kartı yazıyorsunuz değil mi???), “Benim İçin Düşünülen İsimler” başlıklı sayfaları etiketlerin bulunduğu bölümler takip ediyor.

Hangi dişlerin çıktığını, ilk kelimesinin ne olduğunu, ilk gülümsediği anı buradaki etiketleri kullanarak, yine tarih etiketleriyle boş sayfaları kullanarak yaratacağınız takvimde işaretliyebiliyorsunuz.

Defterin içerisine boş cepler de yapılmış, ufak tefek notlarınızı koymanız için.

Ben hamileliğim sırasında değilse de Maya doğduktan sonra hastanenin verdiği bir bebek ajandasını kullanmıştım. Hatta belirli dönemleri takip ederken, o dönemlerde çektiğimiz fotografları yapıştırmıştım sayfaların yanına. Çok fazla detay yazmamış olsam da şimdi dönüp baktığımda güzel bir anı olduğunu düşünüyorum.

İlgilenen taze ebeveynlere duyurulur.

“Peki nasıl edineceğiz bu ajandayı?” diyorsanız, pek çok kırtasiye, kitabevi ve zincir mağazalara ek olarak www.kipitap.com ve www.idefix.com dan edinebiliyormuşsunuz.

Olmuşken kendi internet sitelerini de vereyim: www.zamansizajanda.com

“Tıpış Tıpış Zamanlar” tecrübelerinizi bu yazıya yorum yaparak paylaşırsanız harika olur. Başka okurlar da fikir edinebilirler.

İyi eğlenceler 🙂

Leave a comment