Ruhun Kapısı

Birisinin gözlerinin içinde kaybolmak…

Gözler ruhun aynasıdır…

Gözlerinin içi gülüyor…

Ne kadar önemli değil mi gözlerimiz. Ne çok anlam yüklenir bir bakışa. Kimi zaman bir insan gülse de, aslında içten gülmediğini gözlerinin gülmemesinden, ışıldamamasından anlarız hani.

Şimdi de size insanların makro göz çekimleri ve gözlerinin arkasındaki ilginç hikayelerinin yer aldığı sanat projesi Gate of Soul’dan bahsetmek istiyorum.

“Daha önce birinin gözlerine bu kadar yakından baktın mı?” başlığıyla hazırlanan sergi, özel olarak geliştirilmiş bir ışık ve çekim sistemiyle, bireylerin iris fotoğraflarının çekildiği bir sosyal sanat projesi.

Gate of Soul, parmak izi gibi, yaşayan her canlının kendine özel bir göz yapısının ve o gözlerin tanık olduğu benzersiz hikâyelerin olduğunu, “Her göz, sahibi gibi eşsizdir” manifestosuyla destekliyor.

Gate of Soul sergisi 1 Haziran’da Büyük Kulüp’te açıldı. 14 Hazirana kadar devam edecek.

Sergide Burcu Esmersoy, Nasuh Mahruki, Gülhan Şen, Özlem Kotan, Ogeday Girişken gibi farklı alanlarda başarı yakalamış kişilerle birlikte, değişik yaş, millet ve kültürlerden eşsiz hikâyelere sahip olan isimlerin makro göz çekimleri ve hikâyeleri yer alıyor.

Nazmi Kılıçer, Burcu Kılıçer ve Özgür Uysal’ın bir yıl önce başladığı projede şu ana kadar elliden fazla göz ve o gözlerin sahiplerinin hikâyeleri bulunuyor. Sergide bu çekimlerin bir bölümü yer alıyor.

Sergi alanında kurulmuş olan sistemle, ziyaretçilere göz çekimi yapılabilecek. Kişiler göz çekimlerini isterlerse dijital ortamda, isterlerse de baskı olarak satın alabilecekler. Sergi boyunca elde edilecek gelirler, “Herkes geleceği görebilsin” sloganıyla Altı Nokta Körler Derneği’ne bağışlanacak.

Takip etmek isterseniz Instagram hesabı: (@gateofsoul)

İletişim ve Detaylı Bilgi için:

Özgür Uysal – 0535 413 73 83 – ozgur@ozguruysal.net

Burcu Kılıçer – 0536 359 94 80 – burcukilicerart@gmail.com

 

 

Leave a comment