Tatil Kitapları

Mini Baby&Pregnancy Dergisi’nin Mayıs sayısındaki köşemde yaza giriş yapmak istemiştim. Bunun da en güzel şekli yazın yapılabileceklere yer vermekti. Seçenekler o kadar çok ki, bölümlere ayırmak en doğrusu olacaktı.

Ben de kitaplara yer vermek istedim. 

Çocukluğumda annem bana ve ablama her yaz başında kitap seçtirtirdi, kimisi varolan kocaman kütüphanemizdeki henüz okunmamışlar, kimisi yepyeni mis gibi kağıt kokan kitaplar. Her türlü, mutlaka pek çok kitap bitirilirdi yaz boyunca.

Evdeki örnekler de okumayı desteklerdi; çok okuyan bir anneanne, zaten yazıların içine gömülmüş bir anne, kitap kurdu bir abla ve araştırmacı bir baba.

Eh, ben de haliyle aynı yolda gittim. Zaman zaman en iyi arkadaşlarım oldu kitaplar, sıkıntıdan kurtardılar beni, hayallere dalmamı sağladılar.

İşte bu nedenle Tırtıl Kids‘den rica ettim bana farklı yaş grupları için öneriler vermelerini. Sağolsunlar kırmadılar beni, o yoğun tempolarında.

Kitapların bazıları seyahatte kullanılabilecek türde, kimisi harika aktiviteler içeriyor. Diğerleri ise okumak ve keşfetmek için mükemmel seçenekler.

Şimdiden bol okumalı bir yaz diliyorum sizlere 🙂


AH TONTON – FORMÜL YAY (3-5 Yaş)Çocuk kitabı Ah Tonton

Bayan Gıdak, sınıfa yeni bir hayvanın geleceğini söylediğinde herkes çok heyecanlanır.

Ama Tonton, sınıfa büyük tüylü korkunç ayı adımlarını attığında herkes çığlık atar!

Tabi Tonton’un niyeti korkunç olmak değildir, sadece arkadaş edinmek istemektedir.

Ve Tonton’ a yardım edecek bir olay olur…


DO I HAVE TO GO TO SCHOOL – BARRONS (3-5 yaş)Çocuk kitabı Do I Have To Go To School

Bu kitap serisi bence de çok başarılı. Her kitabın seçtiği konuyla ilgili çocukların hisleriyle yüzleşmelerini ve bu hislerin normal olduğunu anlamalarını sağlıyor. İçi çok güzel, renkli resimler barındıran bu kitapta, çocuklara evlerinin dışındaki bir ortamda dünya hakkında ne kadar çok şey öğrenebilecekleri, yeni arkadaşlar ve tecrübelerle hayatlarının ne kadar zenginleşeceği öğretiliyor.


İlk Ansiklopedim Nasıl?İLK ANSİKLOPEDİM LAROUSSE NASIL YAPILIR? – MANDOLİN (6-7 Yaş)

Bu tarz ansiklopediler çocuğa görsellikle birlikte öğretiyor. Renkli, keyifli. Çocukların her yaşta, her şeyle ilgili sorduğu soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz. Farkında olmadan öğrenmek için ideal.

 


Çocuklar için Summer StickersSUMMER STICKER – USBORNE (6-7 yaş)

Deniz kenarı, orman, eğlenceli bir park, hayvanat bahçesinde bir gün, denizin altı, bahçe ve daha pek çok mekan resmi içeren kitaptaki 600 tane etiketten çocuğunuz seçerek, uygun yerlere bu etiketleri yapıştıracak. Özellikle yolculukta vakit geçirmek için keyifli bir kitap.

 

Çocuk kitabı İnsan VücuduFANTASTİK SAYDAM SAYFALARLA: İNSAN VÜCUDU – TUDEM (8-9 yaş)

İnsan vücudunu öğrenmenin keyifli yolu. İçerisindeki şeffaf sayfalar harika bir tasarım.

 

 


Çocuk Aktivite kitabı DrawingDRAWING – KLUTZ (8-9 yaş)

Bir karalama kitabı. Kitapta dünyaca ünlü illustratörlerden Quentin Blake’in eğitici çarkı var. İlham verici fikirler, yardımcı teknikler ile neyi nasıl çizme konusunda öğretici özellik taşıyan bir kitap. Her kitapta pratik yapabilmek için pek çok boş kağıt, gerçek çizerlerin kullandığı kalitede kalem ile renkli kalemler bulunmakta.



Çocuk Aktivite Kitabı Amazing ActivitiesTHE GREAT BIG BOOK OF AMAZING ACTIVITIES – HINKLER BOOKS (9-10 yaş)

Origami, dostluk bilezikleri, kağıttan uçak, kart yapımı gibi harika el çalışmalarının nasıl yapıldığını yine görsellikle öğreten bir kitap. Kitapta kart, ip, etiket gibi malzemeler de var.

 

Çocuklar İçin Sanat kitabı
ÇOCUKLAR İÇİN SANAT – TUDEM (9-10 yaş)

Geçmişten günümüze uluslararası sanatla ilgili renkli ve kapsamlı bir kitap. Resim ve heykel üzerine yoğunlaşmış. Dünyanın en önemli başyapıtlarıyla ve Leonardo da Vinci, Goya, Monet, Van Gogh, Picasso ve onlarca muhteşem sanatçıyla tanışmak için harika.

Leave a comment