Sınır Tanımayan Anneler

Bugün iki harika anneden, iki farklı duyuruya yer vereceğim. İlginizi çekebileceğini düşünüyorum. (Yoksa niye yazayım zaten, değil mi?)

İlki sevgili Ayşe Tolga’dan geliyor. Başarılı bir oyunculuk kariyeri, sağlık odaklı çalışmalar (aromaterapiye duyulan ilgi ve bilgi birikimiyle kurulan “aisha” markası) ardından anneliğe atılan adım… Tek cümle ile son derece yetersiz bir resim çizdiğimin farkındayım ama sonuçta amacım kişiden çok yapılan çalışmayı vurgulamak.  İnsan anne olduktan sonra kendisininkinden başka çocuklara da duyarsız kalamıyor, eksikler göze batıyor, o annelik içgüdüsüyle tüm çocuklar mutlu olsun istiyor.

Bu da işte böyle bir kuruluşun haberi. Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu (STET) hakkında. Yeni bir oluşum, yardım amaçlı bir anne grubu.

 “Çocuk sahibi olmak bizi dünyada anne ve aile bakımı ve desteğine muhtaç ne kadar çok çocuk olduğu acı gerçeğini fark etmemize neden oldu. Onların bu eksikliklerinin elimizden geldiğince, aciliyetle giderilmesini sağlamak en büyük hedefimizdir.

diyorlar.

Ayşe’den gelen mail heyecan doluydu:

STET olarak çocuklar ve anneler üzerine eğilen, bu konularla ilgili özel projeler üreterek devreye sokan, kişisel yardım çağrılarına göre de yardımlarda bulunan bir oluşumuz. Yardımlarımızın dışında ailelerimizin bilinçlenmesi için de projelerimiz var. Çünkü  sağlıklı toplumları oluşturacak bireylerin yetişmelerindeki en önemli etkenler olan anne-babaların ”eğitimli” olmalarının elzem olduğuna inanıyoruz.

Bu eğitim hedefli projelerin ilki 11 Şubat, Cumartesi günü saat 14:00-16:00 arasında Bakırköy Altan Erbulak Sahnesi’nde yer alacak. Konu “Bebek ve Çocuklarda Beslenme”.

Katılım ücreti 10 TL

Konuşmacı, Çocuk Gelişim Uzmanı Nilüfer Karataş.

İşlenecek temel konular, “Annenin beslenme konusundaki tutumu çocuğun iştahını etkiler mi?”,“İştahsız doğulur mu, iştahsız olunur mu?”,”Televizyon, oyun olmadan çocuklara yemek yedirmek mümkün mü?”, “’Çocuğum neden yemiyor?’ diye üzülen anneler, gerçekten çocuğunuzun aç yaşadığına mı inanıyorsunuz yoksa çocuğunuzun minik midesinden çok şey mi bekliyorsunuz?”,…

Bebek ve çocuk beslenmesi konusunda bilgi edinmek isteyen, işin uzmanına soru sorabilmeyi arzulayanların katılmaktan keyif alacakları bir seminer olacak diye düşünüyorum.

Tülin Kozikoğlu

 

İkinci duyurumuz ise çocuk kitapları yazarı sevgili Tülin Kozikoğlu’ndan. Bir süre önce başlattığı “Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık Kursu” yakında tekrarlanacak.  Atölye ilköğretim 3,4 ve 5.sınıflarda okuyan öğrenciler için uygun.

Atölye çalışmamızda  çocuklarımız yazıyla tanışırken yaratıcı olmanın, okumanın ve yazmanın büyüsüne kapılacaklar. Okumayı ödev olmaktan çıkaracaklar, yazıyla kendilerini ifade edebilme yetisini kazanacaklar.”

diyor Kozikoğlu.

Tülin KozikoğluYazarlık atölyesi 25 Şubat’ta başlıyor ve altı hafta sürüyor. (25 Şubat-31 Mart 2012 / Cumartesi günleri /10:30-12:30 arasında)

Amaç sadece “okur-yazar” değil, “keyifle okur-özenle yazar” olan çocuklar yetiştirmek.  Katılmak isteyenler Atölye Ceres’i arayıp kayıt yaptırıyorlar.
Haftalık bazda konu başlıkları ise oldukça ilginç:

“Ben kimim? Dört dörtlük biriyim!”, “Serseri kitaplar nasıl olur? Ciddi kitaplar nasıl olur?”, “Yaratıcı SMS de olur muymuş?!”,  “Biz nasıl kitapları okumak istiyoruz? Yetişkinler nasıl kitapları okumamızı istiyorlar? Kim haklı?”, “Yazarlar fikirlerini nasıl/nereden bulurlar?”,”Yazarın yazdığı hangi yazılar kitap olur? Edebi eser nedir? Kafadan uydurmakla, yaratmak arasındaki fark nedir?”,…

Detaylı bilgi için: Atölye Ceres – Tuğba Demir / 0212-296 4130 / tdemir@ceresyayinlari.com http://www.facebook.com/#!/events/149406758507315/

Leave a comment