Nefis Bir Kitap!

Etrafımdaki yardım kampanyalarını gördükçe, duydukça umudum artıyor, pembe gözlüklerim ışıldıyor, daha da bir pembeleşiyor sanki. Elimde olsa hepsine aktif olarak dahil olacağım ama bende de bir yetişememe durumu var. Yine de birkaç harika projede yer alabilmiş olmanın mutluluğu içerisindeyim.

Gymboree’nin anaokulu projesi de bunlardan biri. İlk aşamalarını, ilk okulun yapım dönemini biliyorum. Destek olabilmek için blog yazarları ile Gymboree’de bir araya geldiğimizi, sevgili Esra Taşar ile başka nasıl duyururuz diye maillerin karşılıklı gidip geldiği günleri gayet iyi anımsıyorum.

Ve şimdi de “Gymboree Annelerinden Çocuklarının Çok Sevdiği Yemek Tarifleri” kitabında yer almış bir anne olarak, önüme gelen herkese bu kitabı anlatıyorum. Eminim bu projeye destek veren tüm anneler benzer durumda. Çünkü harika bir kitap ve çok başarılı bir yardım projesi. Sizlerin desteği ile daha da başarılı olacak, imkânı olmayan minikler okul öncesi eğitim alacak.

İsterseniz konuyu projenin yaratıcısı sevgili  Esra Taşar’dan – “bayan Gymboree”  – duyalım:

Maya’nın kendi yaşıtlarıyla ilk sosyalleştiği, ilk okul tecrübesini edindiği, eğlenceli, keyifli bir ortam Gymboree. Esracığım seni bu vesile ile tanıdım. Gerçek bir girişimcisin. Bu vesile ile seni tebrik etmek istiyorum. Peki Esra Taşar kimdir? Bize biraz kendinden bahsedebilir misin?

Defneciğim, Nottingham Üniversitesi’nde Ekonomi eğitimi aldım, ardından Finansbank’a girip yaklaşık dört sene Mali Analiz ve Proje Finansmanı bölümlerinde çalıştım. Aile şirketimiz Öztiryakiler’de çalışmayı planlarken, evlilik ve evimle ilgili değişen planlar nedeniyle aile şirketimizde çalışmaktan vazgeçip, kendi işimi kurmaya karar verdim. Önce Koç Üniversitesi’nde Executive MBA yaptım, mezun olmaya yakın hamile kaldım.

Gymboree’yi Türkiye’ye getirme fikri nasıl doğdu?

Doğum sonrası üniversiteden arkadaşım İpek doğum tebriğine geldi, iş kurmaktan konu açıldı ve beraber daha önce bildiğimiz Gymboree’yi Türkiye’ye getirme planları yapmaya başladık. En yakın Zürih’de olan şubeye gittik, konsepti çok beğenince, Amerika ile görüşmeleri hızlandırdık ve yaklaşık bir sene içinde eğitimleri de tamamlayınca Türkiye Master Franchiser haklarını satın aldık.

Önceleri tek yerdeyken şimdi pek çok Gymboree şubesi görüyor, duyuyorum. Nasıl bir sistemle yeni yerler açılabiliyor?

Gymboree bayilik veriyor. Açanlar genelde eski üyelerimiz. Çocuk ve eğitim konularına ilgili tüm bayanlar için ideal meslek. Çocuklarını da getirebildikleri bir iş kurmak bir çok bayanın hayali. Bu nedenle hızlı sürede sekiz bayilik verdik ve vermeye devam edeceğiz.

Gymboree’de çocuk eğitimi anlamında hedeflenen nedir? Programlar nasıl oluşturulur? Biraz bilgi alabilir miyiz?

Gymboree programları 0-5 yaş çocuklara yönelik. Tamamen gelişimlerini destekleyen, eğitici programlar. Bu programları Gymboree ekibi ve “ZerotoThree” vakfı birlikte yazıyor ve geliştiriyor. Patentli ekipmanları ve sıcak tecrübeli öğretmenleri ile bu programları uyguluyor ve çocuklarımızın gelişimlerine destek oluyoruz.

Benim de keyifle destek verdiğim yardım projelerin oluyor, Gymboree çatısı altında. Mesela çok taze çıkan “Gymboree Annelerinden Çocuklarının Çok Sevdiği Yemek Tarifleri” kitabının fotoğraf çekimlerinde Maya ile çok eğlendik. Yardım amaçlı hangi projeler gerçekleşti  ve daha neler yapılacak?

Gymboree olarak sosyal sorumluluk projelerine çok sıcak bakıyoruz. Geçen sene ilk anaokulumuzu Adıyaman’da yaptık. Unicef’le beraber gerçekleştirdiğimiz bu proje sonrası ikinci anaokulunu yapmak istedik ve proje geliştirdik. Bu proje benim fikrim. İlk başta maliyetleri açısından gerçekleştirmeye cesaret edemedim ama sonrasında Alev Kaman ve Nazlı Yazıcı’nın ve 217 Ajans’ın desteği ile moral bularak devam etmeye karar verdim. Uzun ve zor bir çalışmaydı, bu kadar çok anneyi organize etmek gerçekten zor oldu.

Gymboree’ye çocuğunu getirmeyen ancak yine de bu projelere destek olmak isteyenler ne yapabilir? Mesela yemek kitabını nereden alabilirler? Ya da başka nasıl destek sağlanabilir?

Bu kitabın geliri ile Doğu’da anaokulu yapılacak. Kitap satışa çıktı ve tüm Gymboree şubelerinde satılıyor. Gymboree’yi arayarak hesaba EFT ve kargo ile gönderilebildiği gibi, gelip kartla da alınabiliyor. Gymboree’lerden alındığı zaman %100 kesintisiz projeye aktarılıyor.Kitapevlerinde de satılıyor ama tabii tercihimiz bizden direkt alınması. (Defne’nin notu: Bunun nedeni kitabevleri kendi masraflarını düştükten sonra kalanını okula aktaracaklar. Gymboree’den aldığınızda ise ödediğiniz rakamın tümü okula gidecek.)

Yurt dışındaki Gymboree’lerin de böyle çalışmaları var mı? Yoksa bu bir ilk mi? 

Yemek kitabı projesi bildiğim kadarı ile bir ilk. Farklı çalışmalar var diğer ülkelerdeki Gymboree gruplarında. Örneğin yardım amaçlı para toplayıp, bir kuruma bağışlıyorlar. “Jumpstart” Gymboree’nin çalıştığı bir yardım kuruluşu. Ağaç ekimi, bağış toplanıp kimsesiz veya eğitim alma olanağı  olmayanlara burs verme gibi sosyal sorumluluk projeleri var.

Bu vesile ile Gymboree Türkiye’yi ve sevgili Esra ile harika ekibini tekrar tebrik ediyoruz!

Daha fazla detay için:

www.gymboreeturkey.com  / esratasar@gymboreeturkey.com

3 Comments

  1. Eski Toprak
    Tebrikler...Ne güzel işler. Her şeye karşın yine de iyi işler yapma çabası içinde olanlar sayesinde bizlerin de içi açılıyor. İlk ağızda bana kitaptan 10 adet ayırabilirseniz sevinirim. Torun sahiplerine dağıttıktan sonra yine isteyeceğim.
    Reply 19 May 2012 at 10:40
  2. elif
    çocuk deyince içinde ben bulunurum.bu ilgi bende doğuştan var.bu uğura emek vermek de zor ve çok keyifli tüm gymboore destekcilerine çocuklar için yaptıklarına teşekkür ederim.
    Reply 25 April 2014 at 08:37

Leave a comment