Festivaller, Sergiler

Bızdıklarla yapılacak aktivitelerin gerçekten sonu yok. Oturduğum şehir itibariyle ağırlıklı İstanbul’u kapsayan öneriler burada yer alıyor ama umuyorum ki ileride sizlerin de desteğiyle diğer şehirlerin de etkinliklerine düzenli olarak yer vereceğiz.

Bu haftasonu önümüzdeki günler için işte size İstanbulforkids‘den öneriler. Hepsi birbirinden güzel. Bakalım sizler ne düşüneceksiniz 🙂 

FESTİVAL

Downtown Festival  – Şehir Festivali

Uluslararası sokak kültürü ve elektronik müzik festivali.

sokak festivaliDowntown Festival’in sanat içeriği; Berlin merkezli artist kolektifi Klub7 sanatçılarının küratörlüğünde, yerli sanatçıların da katılımıyla, Milk Gallery & Design Store, Indigo, Mama Shelter, Deform Plak Dükkanı’nda yapılacak ürün, iç mekan boyama ve atölyelerin yanı sıra, İstiklal Caddesi Tünel Meydanı, Karaköy gibi açık hava alanlarda halkın da katılımıyla gerçekleşecek çizim, yer ve duvar boyama etkinliklerinden oluşuyor.

Çocuklar için ilginç olan etkinlikler açık hava alanlarında halkın da katılımıyla gerçekleşecek çizim, yer ve duvar boyama etkinlikleri.

Açık hava etkinlikleri her yaş için uygun

Tarih : 16-17-18-19 Nisan 2014

 

Uluslararası İstanbul Lale Festivali

İstanbul’da lale zamanı. Çocuklarla lale dolu parklara ve bahçelere gitmenin, doğada bir gün geçirmenin tam zamanı.

Tarih : 1 – 30 Nisan 2014

 

SERGİ

Dikiş Makineleri Sergisi

Çocuklarla beraber tarihten dikiş makinelerini görmek, hazır giyime alışık çocuklara eskiden giyisilerin evlerde nasıl dikildiğini anlatmak için güzel bir etkinlik.

Dikiş makineleri sergisiSergide bulunan dikiş makineleri Mehmet Çelik’in zengin koleksiyonundan seçilmiş, 1859-1918 dönemine ait. Makinelerin yanı sıra sergide konuyla ilgili kartpostallar, basılı malzemeler, basın / TV reklamlarını da görmek mümkün.

Sergiye ev sahipliği yapacak mekan ise hayli ilginç. O dönemde,terzi loncasının başkanı,Sultan II. Abdülhamid’in özel başarı madalyası hamili Saray Terzisi Mayer Schönman idi. İşte bu zat, Babı-Ali neznindeki ayrıcalıklı konumu sayesinde, Padişah tarafından özel bir ferman çıkarttırarak, bu meslek loncası mensuplarının dini vecibelerini yerine getirmeleri için ayrı bir sinagogun inşa edilmesi için önayak olur.

Schneidertempel  1894’de Aşkenaz Terziler Birliği tarafından kurulduğu için adı  “Terziler Sinagoğu” olarak adlandırılmış. Sıra-ev görünümündeki bu kagir yapı 1996 yılında bir sanat merkezine dönüştürüldü. Schneidertempel  Sanat  Merkezi’nde düzenli olarak sergi ve etkinlikler yapılmaktadır.

Adres : Schneidertempel Sanat Merkezi Bankalar Cad. Felek Sk No:1, Karaköy – Beyoğlu – İstanbul
Tel : (0212) 249 01 50

Tarih : 13 Mart – 4 Mayıs 2014

Not : Merkez Cumartesi kapalı

 

Leave a comment