0 km.Gazete

Ara ara duyurular birikiyor malum. Bu da o günlerden biri 🙂

Bakalım “0 km.Gazete”de ne duyurular var.

Öncelikle 8 Nisan’da, saat 13:00-15:00 arasında, “Anneler ve Bloggerlar Buluşuyor, Çocuklar Spor Yapıyor” başlıklı bir seminer var. Bilgisi sevgili Pemi’den geldi. Konu spor ve takım çalışması olunca, sizlere aktarmazsam olmaz.

Konu başlıkları:

* Çocukları, sportif branşlara yönlendirirken dikkat edilmesi gereken konular, çocuklar için doğru spor branşı seçimi nasıl olmalı.

* Çocukların grup içinde yaşadıkları uyum ve davranış sorunlarına karşı alınacak tedbirler.

Spor konusunu İbrahim Hakkı Adan ele alacak. İbrahim Hakkı Adan, SBK (Sportif Beceri ve Koordinasyon Merkezi) Spor Merkezi ve Kids Sport kurucusu, eski bir sporcu, antrenör, baba, farklılık ve farkındalık yaratmak isteyen bir kişi. Otizm, down sendromu ve benzer farklılıkları olan çocuklar ile ilgili araştırmalar ve çalışmalar yapıyor, bunun için faydalı programlar uyguluyor.
SBK seminer
Davranış ve Uyum konusunda ise “Davranış Bilimleri Enstitüsü”nden klinik psikolog Gülşah Ergin sunum yapacak.

Seminer ücretsiz.

Anneler bilgilendirilirken bir yandan da çocuk gelişimi üzerine merak ettikleri soruları sorma fırsatı bulacaklar. Çocuklarıyla gelenler için ise, spor merkezinde sportif etkinlikler planlanmış.

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgi için “İstanbulforkids” sitesinden faydalanabilirsiniz.

anneysen.com Defneİkinci duyurumuz, “anneysen.com” sitesindeki kitap köşemizle ilgili. Malum kitap, kitap, kitap diye yırtınıyorum sürekli!!! Hâl böyleyken, sevgili Pınar’ın da (anneysen.com) başının etini yiyince, sitedeki blog köşem yerine bana bir kitap köşesi verdiler de rahat ettim. Bir süredir her hafta yeni bir kitap önerisiyle www.anneysen.com köşemdeyim. Burada hem kitaplar hakkında bilgi edinebiliyorsunuz, hem de konuyla ilgili merak ettiklerinizi bana mesaj atarak sorabiliyorsunuz. Umarım hoşunuza gider, fayda sağlar.

Veeee yine muhteşem bir çalışma yakında raflarda! İmza:Ben

İmza:Kızın”, “İmza:Karın” kitaplarının sonuncusu. Her üç kitapta da yer almış olmaktan dolayı çok ama çok mutluyum.

“İmza:Kızın”da sevgili babama bir mektup yazmıştım. Hayatımda beni hep koruyan, her zaman doğruyu bulmamda yardımcı olan ve bunu örnekleyen kişiye gönülden teşekkür etmiştim.

Bu kitabın geliri YEKÜV’e (21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı) bağışlandı.

Derken, sıra geldi “İmza:Karın”a. Bu sefer hayatımı paylaşmayı seçtiğim, adım adım ilerlediğimiz yaşamda el ele tutuştuğum, çekirdek ailemizi sevgiyle kurup, hayatın güzellikleri ve zorluklarını birlikte karşıladığımız sevgili eşim için bir mektup yazdım.

Bu kitabın geliri ise STET’e (Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu) aktarıldı. Yine fayda sağlamak için yapılan bir çalışmaydı.

imza ben kapakVe yeni bebek fırından çıktı. “İmza:Ben”, sınırı olmayan bir kitap. Geliri TÜRGÖK’e bağışlanıyor. Görememeyi bir engel olarak kabul etmemiş bir kişinin kurduğu, engel tanımayan, kendine sınır çizmemiş Gültekin Yazgan’ın kitaplığına destek veriyor.

Yine mektuplardan oluşuyor. Ama kimin ne için veya kime mektup yazdığı tamamiyle sürpriz. Kitapta pek çok tanıdık ismin de mektupları var: Ayşe Erbulak, Cemre Birand, Damla Çeliktaban, Derya Baykal, Ece Vahapoğlu, İlkim Karaca, İpek Ongun, Nazlıcan Özkan, Sevinç Erbulak, Şafak Pavey, Yonca Tokbaş,…  Kitabın lansmanı 15 Nisan’da yapılacak. Ardından 19-27 Nisan’da İzmir Kitap Fuarı’nda olacak.

“İmza:Ben”i şu an D&R internet sitesinden indirimli olarak temin edebilirsiniz.

Başka? Daha yazacak çok konu, etkinlik var ama yazıyı uzatırsam devamını getiremeyeceksiniz diye korkuyorum 🙂

Herkese harika bir haftasonu diliyorum… Haaa bu arada, 6 Nisan Pazar günü Şişli Bilim Merkezi’nde de güzel bir etkinlik var. 12:00’de başlıyor, benden çıtlatmasııı…

Leave a comment