Doğru Site=Faydalı Bilgi

Internetin gücü inanılmaz. O kadar çok bilgi paylaşımı var ki, insanı bazen çok zorluyor. Yetişmek zaten mümkün değil. Okumak istediğim pek çok site var. Üye olduklarımı bile doğru dürüst takip edemezken, diğerlerine nasıl zaman ayıracağım bilmiyorum.

Vaktimin çoğunu bilgisayarın başında geçirmek bana göre değil. Yazı yazarken saatlerin nasıl geçtiğini anlamasam da, aile saati, okul ve evle ilgili işler, arkadaşlarla geçirilen sosyal zamanlar ve daha pek çok şey her gün ve her gece bilgisayarımın başında olmamam için önemli sebepler.

Pek çoğunuzun benimle aynı durumda (hatta belki daha da fazla bir meşguliyet içinde) olduğunuzu biliyorum. Bu nedenle doğru siteleri seçmek önemli.

Bir de işin doğru bilgi akışı kısmı var. Yani internetten bazen yanlış da yönlendirilebiliyoruz. Fayda yerine zarar getirebiliyor. Çocuklarımızı uyarırken, kendimizi benzer durumda bulabiliyoruz. Yazılanların hangisi doğru, hangisi bize uygun, hangisi fayda sağlar iyice dikkat etmek gerekiyor. Özetle seçici davranmak lazım.

Daha önce sizlere tanıtmıştım, “anneysen.comu. Yeni kuruldukları dönemde benimle temasa geçip, fikir aldıklarını ve ilk blog yazarlarından olduğumu dünmüş gibi hatırlıyorum.

Canla başla çalışan iki harika kadın, çok kapsamlı bir site, annelere yönelik bir sosyal ağ yarattılar. Anneler pek çok konuda birbirleriyle iletişim içerisindeler “anneysen.com” çatısı altında. Doktorlar, sağlık konularında uzmanlar  okurlarla birlikte. Blog yazarları sayı olarak çok arttı. Bu da çeşit demek oluyor ki harika. Herkese uygun bir yazı çıkıyor sonuçta.

Şimdilerdeyse yeni bir bölüm açıldı “anneysen.com”da. “Ay Ay Bebek Gelişimi” başlıklı bu bölümde, aylık olarak bebeğinizin fiziksel, sosyal, algısal gelişimini takip edebiliyorsunuz. Aşı takviminizi buradan kontrol edebiliyorsunuz. İçerik 36. ayda son buluyor. Bölümün hazırlanmasına çocuk hastalıkları uzmanları ve pedagoglar yardımcı olmuş.

Küçük çocuklu ve bebekli aileler için eminim çok faydalı olacaktır. Bilginize sunulur efendim…

Leave a comment