Van Gogh Alive

Ara ara sitesinden bahsettiğim bir kişi sevgili Pemi. Siz onu Pemi olarak değil de, “İstanbul for kids” olarak duydunuz benden. Çok zor bir iş yapıyor aslında. İstanbul gibi ucu bucağı olmayan bir şehirde bızdıklarınızla yapılacakları takip edip, sizleri son gelişmelerden haberdar etmek istiyor.

Birlikte yeni bir çalışma başlatıyoruz. Ara ara Pemi buradan “0 km.Bızdıklar” okurlarına ulaşacak, önerilerde bulunacak, ara ara ben “İstanbul for kids” okurlarıyla yazılarımı paylaşacağım. Heyecan dorukta anlayacağınız. Yenilikler hep heyecanlandırıyor beni. Bu da onlardan biri 🙂

Bu yazı Van Gogh Alive sergisi ile ilgili. Keyifli okumalar diliyorum sizlere:

Geçen hafta iki aile ve iki minik “Van Gogh Alive” sergisini ziyarete gittik.

Serginin düzenlendiği Antrepo 3 önünde upuzun bir kuyruk vardı buna rağmen 20 dakika gibi kısa bir sürede serginin girişine ulaştık.

Koridor boyunca Van Gogh’un belli başlı tablolarını hikayeleri ile beraber sıralamışlardı, iyi de yapmışlar böylece beklerken çocuklarla en beğendikleri tabloları bulma oyunu oynadık ve sonra da bu tabloların hikayelerini onların anlayacağı bir şekilde biraz masalsı bir dille onlara aktardık.

Sonra da kapkaranlık ama yine de rengârenk bir ortama girdik.

Etrafımızda Van Gogh’un tabloları adeta dans ediyorlardı. Bütün duvarlar tabloların yansıması ile canlanıyordu.

En etkileyici olan da bazı tablolara hareket katılmış olmasıydı.

Mekânda bir uçtan diğer uca, tablodan tabloya atlayan kuşları takip ettik, trenleri izledik… Tablolara eşlik eden klasik müzik eşliğinde hepimiz büyülendik.

Çocuklar heyecandan mekânın içinde, tabloların arasında dans etmeye başladılar :)Bbiz anne babalar da yere oturup tabloların etrafımızdan akıp gitmesini seyrettik.

Gitmemiş, görmemiş olanlara kaçırmayın diyorum.

Keyifli bir sergi ziyareti diliyorum!

 

Notlar:

Sergi, 15 Mayıs 2012 tarihine kadar İstanbul Modern’in yanında bulunan Antrepo 3’te ziyaret edilebilir. (Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası, Tophane)

Ziyaret gün ve saatleri: Pazartesi hariç her gün 11:00-19:00 arası

Ücretler: Tam bilet: 15 TL / Öğrenci: 8 TL / 0-12 yaş ücretsiz

Detaylı bilgi için:  http://istanbulforkids.com/konu-basliklari/2012/6165/van-gogh-alive/

2 Comments

  1. Aslı
    Biz de çok keyifli zaman geçirdik sergiyi gezerken. Tesadüfen 2 hafta kadar önce Van Gogh ve Ayçiçekleri (L.Anholt) kitabını okumuştuk. 3.5 yaşındaki oğlumuz elinde kitabı, büyülenmiş gibi inceledi resimleri. Havalar ısınmaya başlarken, bu birliktelik bizlere çok faydalı olacak, hayırlı olsun!
    Reply 17 March 2012 at 21:45
    • Biz henüz gitmedik ama bu sergi kaçmaz! Sıcacık bu birliktelikten eminim hepimiz faydalanacağız Aslıcığım :) Çok sevgiler :)
      Reply 17 March 2012 at 23:18

Leave a comment