Gerçek Eğitim Oyunla Başlar

Kızım sayesinde 0 km. Bızdıklar oluştu. Ve 0 km. Bızdıklar sayesinde pek çok kıymetli insanla tanışmaya başladım. Hepsi birbirinden farklı. Türkiye’nin farklı farklı köşelerinden. Ancak hepsinin bir ortak yanı var ki, o da çocuklar için güzellikler yaratma istekleri. Üstelik çoğunda bu sadece kuru bir istek olarak kalmamış, şu veya bu şekilde gerçekleşmiş.

Konuşmak çok kolay. Ancak konuştuklarını gerçekleştirmek herkesin kolay kolay yapabileceği bir şey değil.

Bu zamana kadarki tecrübelerimden yola çıkarak, artık sonuçların beni ilgilendirdiğine karar verdim. Niyetler iyi olsa bile havada uçuşan ve sonu gelmeyen fikirlerdense, harika bir hayal ya da pratik bir düşünce ile başlayıp bunu gerçekleştirenlere şapkamı çıkartıyorum.

İşte Nuran Gür’de onlardan biri. Benimle birkaç hafta önce kontakt kurdu. “0 km.bızdıklar”ı çok beğendiğini belirten sıcacık yazısında gayet kibarca “Umarım sizinle bızdıklar için nice güzel paylaşımlarda bulunuruz.” diyordu. Yazının altındaki internet sitesi dikkatimi çekti: www.edukids.com.tr

“Acaba birlikte ne yapabiliriz?” düşüncesiyle sitelerini inceledim.

Ne mi yapıyorlar?

Eğitici oyun kartları yani flashcard üretiyorlar. İki yaş ve üzeri çocuklar için, uzman pedagog ve eğitimcilerin katkılarıyla tasarlanmış ve Türkiye’de üretilmiş kartlar bunlar. Zıt kavramlar, alfabe ile kelimeler, şekillerle renkler ile hayvanlar ve sayılarla eşleştirme olarak dört farklı oyunla hem eğitici, hem eğlenceli şekilde çocuklara ulaşıyorlar.

Kartların fiyatları gayet mantıklı, son derece de kaliteli. Üzerlerindeki görseller ise çok sevimli.

Aklıma hemen bir fikir geldi. Bambino Oyuncak malum toplanma noktalarımızdan biri. Kimi zaman puzzle yapıyoruz, kimi zaman sanat, kimi zaman ellerimizi çok çeşitli şekilde kullanıyoruz. Sonuçta yapılan her aktivite önceden düşünülüyor, planlanıyor, özenle hazırlanıyor.

Edukids’in flashkartlarının böyle bir aktivitede çok rahat yer alabileceğini düşündüm ve Bambino’nun sıcacık ortamında Nuran Hanım ile biraraya geldik.

Kısa süre önce yazdığım “Anne Benimle Oyun Oyna” başlıklı yazımda da belirttiğim gibi, çocuklarımıza en iyi öğretme sistemi oyundan geçiyor. Hayatı oyun ile öğreniyorlar. Edukids’de aynı mantıkla yaklaşıyor oyuna.

Bizde şimdi alfabe kartları var. Harika oldu. Çünkü Maya gerçekten harfleri öğrenmeye çalışıyor. Evde sürekli çeşitli kelimeler söyleyip hangi harfle başladıklarını bilmeye çalışıyor. Bu nedenle çok keyifli bir oyun oldu kızıcık için.

Diyeceğim o ki, bu hafta Cuma günü saat 17:00’de Alkent Bambino Oyuncak’ta toplanıyoruz. Nuran Hanım kutuları getirip masaya yayacak hepsini ve bızdıklar bol bol oynayarak öğrenecekler.

Sakın kaçırmayın. Benden söylemesi…

Unutulmaması gereken: Bambino’ya önceden haber vermek gerekiyor, yerimiz limitli…

Haydi çabucak arayın ya da mail atın da Cuma birlikte olalım! Sonrasında da Mezzaluna’da pizza yeriz belki???

Bambino Oyuncak : 0212-352 8182 / aynur@bambinooyuncak.com

 

Leave a comment